dag van de monnik - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu dag van de monnik - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu

dag van de monnik

Door: Cathelijne

Blijf op de hoogte en volg Cathelijne

05 Juli 2006 | Thailand, Bangkok

Ik geloof dat het net leek alsof ik achter de computer weggesleept ben tijdens mijn eerste verhaal. Nou dat was het dus niet want ik had mijn zin netjes afgemaakt. Wat die was weet ik even niet meer haha sorry.
Inmiddels is het alweer 10 uur 's avonds en heb ik er weer een eneverend dagje opzitten. Vanmiddag eerst even wat geslapen. Ik kon mijn ogen echt niet meer open houden. Daarne ben ik lekker even wezen struinen door de straatjes en zo zie je maar weer.... van het een komt het ander... Want wat blijkt nou. ALle monniken vieren vandaag hun verjaardag (ofzoiets dergelijks)i.i.g. mag iedereen hiervan meegenieten. Tijdens mijn ontdekkingstocht kwam ik bij een tempel die gesloten was. Iemand vertelde me wat de reden daarvan was en heeft me toen nog meer verteld over hoe wat waar en waarom. Erg leuk. Hij scheen ook te werken bij de 'toeristen politie'. Hij wist me dus ook te vertellen dat je vandaag met de Tuk Tuk 3 uur lang kon rijden voor maar 20 Baht (40 eurocent. Omdat het vandaag zo goedkoop was moets hij wel langs een paar bepaalde winkels rijden om mij daar de kans te geven om iets te kopen. ALs ik daar alleen al naar binnen zou gaan en een praatje zou maken dan zou de chaufeur een bon krijgen waarmee hij eten kon halen of benzine. En als ik iets zou kopen in een van die winkels dan zou hij 2 bonnen krijgen. Nou, daar wil ik wel even voor naar binnen lopen hoor. Ik had al onderweg van de luchthaven naar de stad dat er veel armoede heerst in de stad. Je ziet zomaar op vreemde plaatsten, midden in het veld, op een dak van een garage, onder de brug of ergens in de plantsoenen ineens mensen slapen of een rekje waar heel netjes hun kleren aan opgehangen zijn op een kleerhangertje. Tussendoor heeft hij me naar mijn geplande bestemmingen gebracht. Er waren een paar tempels vandaag per uitzondering open. Dat was natuurlijk wel erg leuk. De tempel van de Black Buddha daar mag je normaal als toerist niet komen. Die is voor de monnikken en de mensen die gaan trouwen. De tempel van de Lucky Buddha heb ik helaas niet van binnen gezien. Op het moment dat ik aankwam was er een ceremonie bezig voor de monnikken. toch niet zoveel luck.

Vanavond is Koi me op komen halen. Erg leuk om die na 6 aar weer te zien. Hebben echt ff bij gekletst. We hebben echt thais gegeten. Pad thai geloof ik dat het was en als toetje nam ze me mee naar een brood restaurantje waar ik een dikke snee wit brood kreeg met dikke maissoep. Een beetje vreemd maar best wel lekker.
Koi stelde voor om in het weekend mee te gaan naar een kleine provincie, niet ver van BKK waar veel floting markets zijn. Schijnbaar is de grote toeristen markt daar ook maar zij weet een echte local market en we gaan dan ook bij locals slapen!!! Ik hoop dat ze het kan regelen, zou wel heel gaaf zijn.
Ik ben benieuwd!. Morgen ga ik eerst Bangkok per fiets verkennen. SPANNEND!!!!
dikke kus uit BKK

• 05 Juli 2006 - 18:09

Mama:

2demail als allaes goed is gegaan. Leuk verhaal. Hoe het fietsen is gegaan horen we morgen wel. Is het niet erg warm? hier nog steeds 30 graden. WE BLIJVEN PUFFEN.knuffel van papen mam.

• 05 Juli 2006 - 18:24

Henri:

hey moppie fijn dat je veilig aan gekomen bent.je verhalen klinken super het is net of je er al jaren komt.hier is alles goed wel erg warm.. kus

• 05 Juli 2006 - 20:34

Paula:

Hi, met veel plezier je verhaaltje gelezen. Even goed nieuws! Wietske is geslaagd!

• 06 Juli 2006 - 08:51

Connie:

Leuk om je berichten te lezen over wat je allemaal ziet en meemaakt. We volgen het op de voet!! Hier ook nog lekker warm. Gisteravond tot 1.00 'snachts Henri op de borrel(bier) gehad en bijgekletst. Het ga je goed, doe voorzichtig!!
    tot mails!! gr. de 6 van veentjes. p.s. Jurre had het over "tante" Cathelijne
    Leuk he???

• 06 Juli 2006 - 12:21

Jasper:

Hi miss Siam, haha! ja, die truc van de provisietaxis ken ik! Een goedkope tour aanbieden en dan allen even een winkeltje binnen! ah toe... haha! Nix aan laten smeren?

OH! Padthai?? Jummie, daar ben ik gek op! Wel met stokjes eten hoor! Hier is het nogsteeds lekker warm, dus het lijkt net Asia. Heerlijk! :) Gaaf dat je met Koi locals gaat opzoeken! Kicken! geniet er van!

PS Paula: gefeli met Wietske! fijn zeg!

• 06 Juli 2006 - 13:44

Oom Walther:

Cathelijne doet weer ruig!
    ik wens je een heel fijne vakantie en dat je veel te zien krijgt.
    doei!