Update laatste paar dagen - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu Update laatste paar dagen - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu

Update laatste paar dagen

Door: Cathelijne

Blijf op de hoogte en volg Cathelijne

14 Juli 2006 | Laos, Vientiane

Dit komt even direct uit mijn dagboek.

Ik zit nu op het busstation te wachten op een bus die me naar Obon Ratchithani brengt, richting de grens met Laos. Ik moet 2 en een half uur wachten voor een busreis die toch nog zeker 7 uur duurt. Ik denk dus niet dat ik Laos haal vandaag.

De afgelopen dagen ben ik in Kao Yai National Park geweest. Eigenlijk iets te lang maar goed laten we daar maar niet te veel over nadenken. Ik ben er maandag aangekomen en ben dinsdag meegegaan op safari. Onze tourguide, Mr A, was erg goed. Hij zag zelfs de dieren die hun best deden zicg goed te verstoppen of behoorlijk ver weg waren(haha t leek bijna alsof t doorgestoken kaart was). Ach eigenlijk moet t me ook niet verbazen, zeker niet nadat we in Ecuador de jungle ingeweest zijn en de baas van het park al lang wist dat wij al eerder de bush bush uitgekomen waren dan afgesproken. Hij zag dat aan het gras of rook dat geen idee. Hij heeft i.i.g. niet onnodig op ons staan wachten.
Maar hier, iedere keer als we in de auto zaten dan liet hij(Mr A) de chauffeur stoppen, sprong zelf de auto uit, zocht met zijn verrekijker, gebaarde naar ons dat we moesten komen en keek an met een blij gezicht aan en vertelde ons dan wat hij had gevonden.
Hij had ook een grote staande verrekijker mee zodat ook wij de dieren goed konden zien. En handig met een fototoestel is hij ook nog (goh klinkt bijna als de perfecte vent. Hij zet je toestel gewoon op de verrelkijker en je krijgt de beste foto's. Nooit bij stil gestaan, tis gewoon een extra lens die je gebruikt.
We hebben een hele grote hagedis gezien in een boom. Ik weet niet hoe ze eigenlijk heten maar misschien is het wel een veraan geweest. Verder een schorpioen waar Mr. A totaal niet bang voor was. Hij tilde hem zelfs op en zette hem op zijn hand om op zijn gemak te fotograferen.De Great Hornbill, dat is een vogel die verdacht veel lijkt op een tucan maar dan veel en veel groter. De Elephantbug, is een soort mot met een lange omhoogstaande neus. Ik heb ook een slang gezien. Hij was zwart en ongeveer 1m 50 lang. Tegen de tijd dat Mr. A bij me was, was de slang al weg. Mr. A dacht dat het wel eens een cobra geweest kon zijn gezien mijn omschrijving. k denk dat ik toch maar blij was dat ie er zo snel vandoor is gegaan.
Ook hebben we een krokodil gezien! Tijdens het lopen stond Mr A ineens stil en begon te turen naarde andere kant van het water. Met het blote oog viel er niet meer te zien dan wat struiken en bomen maar hij zag dus die krokodil! Dit was schijnbaar voor hem ook de eerste keer dat hij deze zag. Hij vertelde ons dat hij wel verhalen had gehoord maar dat hij altijd dacht dat het een grap was. Hm... tis dat we het beest hebben zien bewegen maar anders.... leek het verdacht veel op een opblaas krokodil van de intertoys. Na lang kijken kwamen we er echht wel achter dat ie echt was. Hij had enorme tanden! Was wel even blij dat hij aan de andere kant van het water lag en niet aan onze kant en dat wij op een heuveltje stonden. We hadden dus nog tijd om weg te rennen.
's Avonds nog een nachtsafarie gedaan. Hebben niet veel bijzonders gezien. Heel veel grote herten en een jakhals. Was wel jammer. Ik had graag een olifant, tijger of beer gezien.

Het was een vermoeiende dag maar toch zijn we 's avonds nog met een groepje wat wezen eten bij een locaal tentje iets verder op van de Garden Lodge. Het eten daar was niet erg goed. Het zou eenmix moeten zijn tuseen Duits en Thais eten maar het vrouwtje dat kookte bakte van beide helemaal niets.

De dag daarna lekker uitgeslapen. Een paar van het groepje van de avond ervoor waren al vroeg weggegaan en ik bleef nog over met Owen uit Engeland. Samen hebben we een bus aangehouden en zijn we naar Pak Chong naar de markt gegaan. Natuurlik weer mijn ogen uitgekeken! Aan de slager was ik inmiddels wel al gewend maar er lagen daar ook kikkers zonder hun vel maar nog wel levend. brrrrr.Je zag ze echt nog ademen en bewegen. En als je een varken slacht waarom zou je de kop dan weggooien? Nergens voor nodig. Een stalletje met varkenskoppen, wie wil er een?

We zijn niet al te lang gebleven op e markt zodat we weer optijd terugwaren voor mijn middag programma en een duik in het zwembad wat toch wel erg lekker was.

De middagtoer was lang niet zo spektaculair als de toer van gisteren. We zijn naar een Buddhabeeld geweest boven op de berg, een tempel, een grot en een speciale grot waar miljoenen vleermuizen uit kwamen vliegen zo rond half 7 's avonds. Dat schijnen ze iedere dag te doen. Wel een gaaf gezicht maar niet iets dat ik zou missen als ik het niet had gezien. Ongeveer 1 1/2 uur lang blijven ze uit die grot komen.

's Avonds met Ovwen een ander eettentje opgezocht. Dat bleek echt super goed te zijn. Mr D (al die afkortingen hier in Thailand) sprak ook engels en had een boek vol met comentaar van verschillende gasten. We lazen regelmatig terug dat het eten in de Garden Lodge erg slecht was en dat ze toch graag hierheen kwamen. Ook omdat Mr. D erg aardig was en zijn vrouw je wel Thais wilde leren koken. Hm misschien voor een volgende keer?

Vandaag is dus een reisdag. Ik moet nog 1 uur wachten en dan mag ik de bus weer in. Ik ben benieuwd waar ik terecht ga komen en hoe ik morgen naar Laos kom. Ik zie het allemaal wel.

Oja:
Wist je dat; Het dikke lachende Buddhabeeldje waarvan wij denken dat het uit China komt helemaal geen Buddha is? Het is een monnik. Die monnik was vroegen toen hij jong was heel erg knap en kon, omdat alle vrouwen altijd achter hem aan zaten, niet zijn aandacht houden bij het leren van het Buddhisme. Hij is daarom dus naar Buddha gegaan en hem dit probleem verteld. Waarop Buddha antwoorden dat hij beter maar dik kon worden. Zo zou hij niet meer zo knap zijn en alle tijd hebben voor zijn studie. Haha ja en dat is wat hij gedaan heeft. En daarom is hij nu ook zo'n blije dikke monnik.
grappig he.

• 14 Juli 2006 - 11:02

Mama:

6 Keer per dag kijk ik of er een bericht van je is. Zo gezellig om te lezen hoe leuk jouw reis is en je ervan geniet. Zo zie je maar weer, wie verre reizen maakt kan veel vertellen!