China town & foot masage - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu China town & foot masage - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu

China town & foot masage

Door: Cathelijne

Blijf op de hoogte en volg Cathelijne

07 Juli 2006 | Thailand, Bangkok

Zo, daar ben ik weer. Ik heb geen voeten meer over van al het lopen vandaag. Vanochtend eens lekker uitgeslapen. Eindelijk toch dat vakantiegevoel! Snel achter de computer gekropen om te kijken of Koi nu nog vrij had vanmiddag of niet. Dat bleek dus wel zo te zijn. Ik heb eerst mijn spullen gepakt en ben verhuisd naar een ander hostel verder op in de straat. Ik ben bang dat er vanavond weer een feestje is dat doorgaat tot diep in de nacht. Daarna snel de was weggebracht en een bananenpannenkoekje naar binnen getoverd met een lekkere shake en ik was er helemaal klaar voor! Om 1 uur heb ik met Koi afgesproken om te gaan shoppen!!!
Eerst zijn we in de Indiaase buurt begonnen. Er zaten daar veel groothandels en heb er hele mooie kralen gekocht. Na daar eenpaar uur rond te hebben gestruind kregen we natuurlijk honger. Bij een Thais straat tentje gegeten. Koi iets kleurrijks zoets en ik ging toch op de veilige toer van Noodles. Best lekker maar alles zat helemaal onder de fishsause en ze zijn hier echt gek op garnaaltjes. Ze zijn echt overal te vinden. Dit alles natuurlijk gepaard met een blikje cola om de bacterien te doden.

Na het eten weer verder gegaan en we zijn uiteindelijk in China town beland. Je kijkt er echt je ogen uit. Ongelooflijk veel kleine straatjes met de meest vreemde koopwaren. De spulletjes van 'hello kitty' zijn hier trouwens erg geliefd.
Nog meer kralen gevonden natuurlijk en nog meer gelopen. Op een gegeven moment waren we zo moe en deden onze voeten zo pijn dat we maar een tuk tuk hebben genomen naar de pier om de boot weer te pakken richting huis.

Eenmaal weer op bekend toeristen gebied ben ik de eerste de beste masage sallon ingestrompeld en heb me laten verwennen door een mannetje mijn voeten te laten masseren. HEERLIJK! Dat zou je eigenlijk iedere dag moeten doen.

Vanavond verder mijn gemak gehouden. Kaartje naar oma en buurvrouw Mien geschreven. Heb ze ergens achter moeten laten in een bakje bovenop de kaartenstandaard dus ik ben benieuwd wanneer ze ooit aan zullen komen.

Morgen ga ik met Koi en haar gezin een weekendje weg naar de niet toeristische floating market. Ik ben erg benieuwd hoe het daar zal zijn en hoe het is om met een Thais gezin op pad te gaan. Verhalen volgen zondag, eerder heb ik waarschijnlijk niet de kans om achter een computer te kruipen.
Dus geen stress, ik ben in goede handen!

Maandag wil ik naar het Khao Yai National Park. Het is het oudste nationale park van Thailand. Volgens experts het mooiste monsoon forest in de wereld. De natuur schijnt er geweldig mooi te zijn en er leven nog veel wilde dieren zoals de olifant, verschillende herten (sambar en de blaffende)wild zwijnen, de Malayan sun bear, aziatische zwarte beer, tijgers, loepards, gibbons en mackays. Dit is een kleine greep uit het gehele assortiment. Ik hoop dat ik het voor elkaar kan krijgen om een nachtsafarie te doen. Ik heb hier in Bangkok al gekeken voor een georganiseerde trip van 2 dagen maar dat gaat me 4500 BHt kosten en dat vind ik toch echt iets teveel (93 euro). Volgens de LP kun je er ook zelf heengaan en daar heb je ook organisaties die deze tochten organiseren. Ik hoop dat ik daar een beter prijs kan krijgen.

Nou, dus tot zover de plannen voor de komende dagen. Als het goed is kan ik zondag weer achter de computer kruipen tenzij het heel erg laat is als we weer terug zijn in de stad. Je weet maar nooit.
Tot dan!
Kus Cathelijne

ps: ik heb de foto's veranderd. Ik heb wel degelijk meer fotoruimte moeten kopen. Blijkbaar hebben ze de policy veranderd. Jammer maar helaas, ik wilde jullie ze toch niet onthouden of pas aten wachten totdat ik terug was. Oja en Vief, Laos schijnt gewoon een rustig en relaxed land te zijn met een mooie natuur. Helemaal niets om je zorgen over te maken, vraag maar aan Jasper.
Eefje, heb je je appartement??? Gaaf man en alles zo snel. Laat wel ffe alles weten he!

• 07 Juli 2006 - 15:54

Wietske:

wow klinkt allemaal heel exotish !!! hehe heb trouwens een nieuwe baan als serveerster in een japanse restarant dicht bij leidse plein 9 naast hard rock cafe ! echt leuk ... maar zeker meer lerzaam je werkt echt voor je geld !! ga vonavond uti om te vieren dat ik ben geslaagd !! geniet van je verdiende vakantie !! liefs
    wietske

• 07 Juli 2006 - 23:10

Eefje:

jaaaa voetmassage..die wil ik ook wel...
    ojee appartement is nog een heel verhaal..stuur ik wel via mail denk ik. Zit nu nog in spanning t/m maandag.

Morgen begrafenis van vrouw van collega...31 jaar...

x Eefje

• 08 Juli 2006 - 08:33

Mama:

Lieve Loen, Wat heb je het naar je zin. Wij genieten er ook van. Zelfs papa wil nu naar Tailand. Kun je ons dan een rondleiding geven? Papa betaalt de gids, dat hoort er dan wel bij.!!!!!!
    Hier alles o.k. Lekker bloedheet. Knuffel.

• 09 Juli 2006 - 13:36

Connie:

Nou..nou...die torretjes en larven laat ik liever aan iemand anders over!!! Wij zijn gisteravond met Henri naar een bbq geweest bij rene en ilona in Giessen, met hollandse speklappen/worst/kipsateh waar we gewoon een portje/biertje bij konden nemen ha.ha. Maar ik zou zo willen ruilen met je hoor!! alleen kan ik de kindjes niet missen!! Leuk om je foto's te bekijken samen met de kinderen!! Veel plezier!! Ad, Connie, Anne, Jurre, Imke, Melle