Angkor Wat - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu Angkor Wat - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Cathelijne Damen - WaarBenJij.nu

Angkor Wat

Door: Cathelijne

Blijf op de hoogte en volg Cathelijne

04 Augustus 2006 | Cambodja, Khett Siem Reab

WOW! Wat is dit mooi zeg!
Bijna met geen pen te beschrijven. Wat een prachtige bouwwerken.
Vandaag op de fiets geweest. Was zo'n 7 km fietsen. Komen we bij het eerste checkpoint, blijkt het dat we eerder ergens een kaartje hadden moeten kopen. Of we even 2 km terug wilde fietsen. Ja hoor tuurlijk, 4km extra fietsen doet toch iedereen graag.
Eerst naar Angkor Wat geweest. Gigantisch groot en nartturlijk ook de steile trap beklommen op handen en voeten. Moet wel zeggen dat dit wel HEEL hoog was en ERRUG steil. Natuurlijk maakte ik de fout om even achterom te kijken, daar stond ik dus, te bibberen als een rietje. Hm na wat geruststellende woorden en de wetenschap dat er aan de andere kant van de tempel een trap was met een leuning, of iets wat daar op leek, ben ik toch maar door geklauterd. Eenmaal van de schrik bekomen kon ik dan eindelijk echt genieten van het geweldige uitzicht. Echt gaaf!
Na nog wat rondgelopen te hebben zijn we naar Bayon gegaan, een tempel met weet ik hoeveel gezichten. In de reisgids staat dat dit een van de vreemdste tempels is van Angkor. Ik vond het wel heel gaaf! Voordat we hier kwamen moesten we eerst een uur schuilen want het water kwam met bakken uit de hemel. Ach heeft wel wat, het is tenslotte regentijd.
Hierna nog een stuk verder gefietst in Angkor Thom. Niet meer zo heel veel bekeken maar wel alvast een idee voor morgen opgedaan. Morgen gaan we op de luie tour. We nemen een tuktuk. Dit omdat we vandaag al een uur hebben moeten wachten eerdat het iets droger werd en ook omdat je toch best veel tijd kwijt ben met fietsen. De tempels van morgen liggen redelijk ver uit elkaar. Ik ben benieuwd wat voor mooie dingen we tezien krijgen.
Ik zal proberen wat foto's mee te sturen.
Dikke kus!!!

ps: wat leuk dat er zoveel mensen mijn berichten lezen! (maar ook deze site werkt 2 kanten op) :o)

• 04 Augustus 2006 - 15:03

Cathelijne:

Sorry, jullie moeten nog even geduld hebben. Het is 10 uur en ze gaan hier sluiten (Cambodjanen liggen er graag vroeg in). Morgen dus weer een poging. Tot dan! Liefs Cathelijne

• 04 Augustus 2006 - 16:12

Nathalie:

Hey meis,

Dit verhaal klinkt al een stuk vrolijker dan je verhaal van gisteren! Wat moet dat indrukwekkend geweest zijn in die 'school'. Daar kun je je toch amper een voorstelling van maken dat dat bij ons zou gebeuren?
    Ik ben erg benieuwd naar je foto's van Angkor WAT?? ;-)Klinkt allemaal erg mooi!

Liefs van Nathalie

• 04 Augustus 2006 - 17:17

Papa:

Is deze Angkor Wat een van de acht wereld wonderen?
    Ben benieuwd naar de fotos.
    Kom je verder met schema van hetgeen je allemaal wilt zien uit? Of moet je volgend jaar weer terug.
    Ik ga morgen weer naar Woudenberg.
    Groetjes

• 04 Augustus 2006 - 22:04

Gerwin:

Dag Caatje Damen,
    Uiteraard werkt de site '2 kanten op', maar de site heet natuurlijk wel "waar ben jij nu" ... en jij weet wel waar wij zitten en wat we zo ongeveer meemaken, toch? Maar ik begrijp 't wel hoor ... een beetje communicatie in je eigen taal is natuurlijk best prettig. Dinsdag kun je weer lekker NL's praten en kroketten eten! Geniet nog de komende dagen want aan NL ben je weer snel gewend ...